Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗ

Αν θυμάστε, στην αρχή της κρίσης η βλαχοφιλελεύθερη ερμηνεία της συνοψίστηκε στο "Μαζί τα φάγαμε". Από ποιους τα φάγαμε; Μα από τους Ευρωπαίους, προφανώς, τους οποίους εξαπατούσαμε επί σειρά δεκαετιών, καθώς μας έδιναν πακέτα κι εμείς τα κάναμε διορισμούς, πολυκατοικίες, καταθέσεις δεκάδων χιλιάδων, οφ σορ, εξοπλιστικά με τις μίζες να τρέχουν, αυτοκινητόδρομους με κόστος όσο των δρόμων όλης της ΕΕ και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ευφάνταστος απατεών Έλλην.

Όλα τα παραπάνω τα βάζει ο φιλελές ορθολογιστής στο ίδιο καλάθι, εκ του πονηρού, διότι, εξισώνοντας τον αγράμματο με μισθό 2.000 ευρώ από τη ΔΕΚΟ (στην οποία τον έχωσε το κυβερνών κόμμα) με τον μεγαλοεργολάβο που έπαιρνε δημόσια έργα, ρίχνει στα μαλακά τον μεγαλομπετατζή που έκανε την παραδοσιακή ελληνική μίζα μιζάρα κίνγκ σάιζ. Βάζοντας στην ίδια μοίρα τον καταθέτη των εκατό χιλιάδων ευρώ σε ελληνική τράπεζα με το σαΐνι που τα ΄χει κρυμμένα σε δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, αθωώνει τον δεύτερο.

Σύμφωνα με αυτήν την αφήγηση η ΕΕ είναι ένα κλαμπ ηλιθίων, στους οποίους πήγαμε εμείς, τα βλαχαδερά, και, μιλώντας τους για την κληρονομιά του Αριστοτέλους, αποσπούσαμε την προσοχή τους, σουφρώνοντας τα δις από την τσέπη τους. Πολύ αληθοφανές, δε νομίζετε;

Η αλήθεια, βέβαια, είναι τελείως διαφορετική. Η ΕΕ, ως ένωση που αποβλέπει στη διαφύλαξη και προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών που βρίσκονται εντός της, έδινε το χρήμα στην Ελλάδα της διαφθοράς, ούσα η ίδια πιο διεφθαρμένη, όπως διεφθαρμένος και σάπιος είναι ο ιμπεριαλισμός, εν συνόλω. 

Όσα συμβαίνουν τα τελευταία πέντε χρόνια στη χώρα μας είναι απλά η πληρωμή των "ευεργετών" Η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους, με τη σφραγίδα, πλέον, και του ΣΥΡΙΖΑ, το ξεπούλημα των φυσικών πόρων και κάθε δημόσιας περιουσίας, η ισοπέδωση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων είναι αυτή ακριβώς η με πολύ ψηλό τοκο πληρωμή.

Και οι καταθέσεις; Θα γίνει κούρεμα; Ουδείς γνωρίζει. Αν γίνει, πάντως, θα αφορά τους αφελείς που δε φρόντισαν ή δεν μπορούσαν να κάνουν τα λεφτά τους αόρατα σε υπερπόντιους ή ευρωπαϊκούς παραδείσους. Γιατί "Όλοι μαζί τα φάγαμε", αλλά δε θα πληρώσουμε κι όλοι μαζί. Κάποιοι πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν μπίζνες με τον κύριο Σόιμπλε. Είναι εθνική επιταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου