Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ

Επειδή, για πολλοστή φορά σε πέντε χρόνια μέσα, ακούμε απίστευτες ηλιθιότητες για το αναγκαίο των μέτρων που είναι δικαιότερα, αντιαναπτυαξιακότερα, εξυπνότερα, κοινωνικότερα ή φιλελευθερότερα, να πούμε κι εμείς, για άλλη μια φορά ποια είναι η ουσία.

 Η ΕΕ βρίσκεται από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας σε διαδικασία βαθιών αλλαγών.

Η ενσωμάτωση των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, με τους καθημαγμένους λαούς, από την κατάρρευση της δεκαετίας του ΄90 (την καταστροφή των σοσιαλιστικών επιτευγμάτων, δηλαδή), σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της καπιταλιστικά νοουμένης (να τονίσουμε το "καπιταλιστικά") ανταγωνιστικότητας έναντι των αναδυόμενων οικοκονομιών είχε προδιαγεγραμμένο τέλος για τη χώρα μας.

Εξέλιπαν όλοι οι λόγοι για να μας ταΐζουν με ευρωδανεικά (και καθόλου αγύριστα, ως απεδείχθη), για να καταστρέψουμε την παραγωγική βάση μας, ε, συγγνώμη, να την προσαρμόσουμε στις ανάγκες τις ευρωοικογένειας.

Όλα αυτά μέσα σε ορυμαγδό προπαγάνδας για την a priori απόρριψη του σοσιαλιστικού δρόμου, με τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, την αποσιώπηση των επιτευγμάτων του, σε οικονομικό, πολιτιστικό και, κυρίως, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Καμία εναλλακτική, αφενός, το όραμα μιας βλακώδους αφήγησης για μικρά παιδιά, περί τρικλ ντάουν και ελεύθερου κόσμου και όλοι πάμε να πιάσουμε τη σύγκλιση. Την θυμάστε τη σύγκλιση; Τι ωραία η σύγκλιση! Πόσο αγαπώ το ευρώ! Μένουμε Ευρώπη.

Εννοείται ότι μένουμε Ευρώπη και πολύ πιο σύντομα απ΄ ό,τι φαντάζονται ορισμένοι, θα χτίσουμε τη σοσιαλιστική Ευρώπη που αξίζει να λέγεται Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου