Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΠΟΥ ΠΑΤΕ;



Έχετε δει το "Έλα και δες"; Αν όχι, να το δείτε. Αγαπημένη ταινία. Σήμερα την θυμήθηκα. Μέρα γενικής απεργίας και όλα ήταν σαν μια κανονική μέρα. Ακόμα καλύτερα από κανονική, μάλιστα. "Θριαμβευτική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές", γράφει ένα πόρταλ.

Κανονική και βάλε, λοιπόν. Το πρωί, πηγαίνοντας σε ένα ιδιωτικό σχολείο για ενημέρωση των απεργοσπαστών, έβλεπα τα αυτοκίνητα με τα νυσταγμένα πρόσωπα να πηγαίνουν στη δουλειά. Tο απόγευμα περνώντας έξω από το Μολ στο Μπραχάμι έβλεπες άλλες φάτσες, χαρούμενες, να μπαινοβγαίνουν στα κατάμεστα, προφανώς, μαγαζιά.

Έχετε δει το "Ελα και δες"; Αν όχι, δε θα έχετε δει τη σκηνή που οι ναζί πάνε τους χωρικούς για κάψιμο. Τους λένε ότι θα πάνε στη Γερμανία να δουλέψουν και πρέπει να συγκεντρωθούν στην πλατεία. Τρέχουν όλοι πανικόβλητοι και υπακούουν, ενώ ο πιτσιρικάς που ξέρει τους φωνάζει "Πού πάτε; Θα σας σκοτώσουν όλους".

Χρειάζονται πολλοί πιτσιρικάδες, γιατί, πραγματικά, θα μας σκοτώσουν όλους.

1 σχόλιο:

  1. Το ίδιο συνέβαινε και με τους έγκλειστους Εβραίους: τους οδηγούσαν στους θαλάμους αερίων, τους ζητούσαν να γδυθουν για το ντους, κι εκείνοι ζητούσαν και σαπούνι για να καθαριστούν καλά -- κι έτσι τους καθάριζαν οι ναζί και οι συμπατριώτες τους Εβραίοι που υπηρετούσαν ως τσιράκια των ναζί στα στρατόπεδα εξόντωσης.
    Βέβαια, ακόμη δείχνουν στο Άουσβιτς στο εσωτερικό των βαριών μεταλλικών θυρών τα γδαρσίματα από τα νύχια όσων άρχιζαν να ασφυκτιούν από το Τσικλόν που έπεφτε μαζί με νερό του ντους, ώστε να επενεργήσει αποτελεσματικότερα.
    Θέλουμε οι άνθρωποι να πιστεύουμε στην απελπισία ότι όλα πάνε καλύτερα -- κι αυτό το ξέρουν όσοι μας χειραγωγούν. Η αισιοδοξία είναι το όπιο του λαού, που έλεγε και ο Μπρόνσκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή