Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΕΦΡΙΞΕ Η ΕΥΡΩΠΗ. ΘΡΗΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Οι μετανάστες γίνονται μετανάστες, διότι ακόμη δεν έχουν βιώσει στη χώρα τους την ευεργετική επίδραση της Ελεύθερης Αγοράς, που έχει φέρει, εδώ και δεκαετίες, την ευλογία στη Δύση, η οποία Δύση είναι πια μια ιδέα, όχι μια μεριά του πλανήτη, και ελέγχει, έμμεσα και άμεσα τα κεφάλαια που επενδύονται στις χώρες των μεταναστών. Οι επενδύσεις φέρνουν πλούτο στις εν λόγω χώρες, φέρνουν και λίγη φτώχεια στη Δύση, το λένε και κρίση, καθώς ανακατανέμεται πιο δίκαια ο πλούτος, δηλαδή, συγκεντρώνεται σε όλο και πιο στενό κύκλο καπιταλιστών, εμ, συγγνώμη, επενδυτών. 

Με άλλα λόγια, οι μετανάστες έρχονται κατά δω, διότι είναι ανυπόμονοι. Ανθρώπινο, βέβαια, αλλά δεν πρέπει να τους αφήσουμε έτσι. Να γίνουν κι άλλα θαύματα σαν το τουρκικό, το ινδικό, το κινέζικο, να μοιραστεί η φτώχεια ελπιδοφόρα στους πολλούς και ο πλούτος αναπόδραστα στους λίγους. Να τους κάνουμε και τους Ινδούς εθελοντές της μιζέριας, πάνω από την επιβίωση, κάτω από τη ζωή, όπως γίνονται οι Ευρωπαίοι, από Γερμανία μέχρι Ελλάδα. Στην Καλκούτα γεννήθηκες, στην Καλκούτα θα πεθάνεις και η Κοινή Λογική θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες.

Όλα, λοιπόν, είναι θέμα χρόνου. Λίγος καιρός ακόμα και τα καραβάνια θα σταματήσουν. Μέχρι τότε, τους πνίγουμε, μας κατηγορούμε που τους πνίξαμε, μας τιμωρούμε και μας συγχωρούμε. Όλοι μαζί περιμένουμε. Εμείς οι Έλληνες. Εμείς οι Ευρωπαίοι. Αλήθεια, ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της Φρόντεξ; Τι σημαίνει αποτροπή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου