Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Είχαν πέσει όλα τα τζημεροειδή πάνω στους καθηγητές της δευτεροβάθμιας από το καλοκαίρι, για να σώσουν την ευρωπαϊκή προοπτική, και πέρασε απαρατήρητη στη φιλελεύθερη ζώνη των σόσιαλ μίντια η ύπουλη επίθεση που δέχτηκε η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων. Τώρα πια είναι αργά. Ξεσκίστηκαν να απαξιώσουν τους πραγματικούς ήρωες της εκαπαίδευσης, τους αξιοκρατικά, μη γλειψιματικά διορισθέντες και μπήκε ο εχθρός από την πίσω πόρτα. Εμ, θα έπρεπε να το ξέρουν ότι ο πόλεμος δεν τελειώνει με μία μάχη. Τώρα, τα παιδιά, για τα οποία "αγωνίστηκαν" να μη χάσουν το καλοκαίρι τους με την απεργία στις Πανελλήνιες, κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο.

 Έτσι είναι, μάγκες φιλελεύθεροι.

 Όταν πουλάς ενδιαφέρον, αγωνία και στοργή, ενώ το μόνο που έχεις στο μυαλό σου είναι να αλλάξει σελίδα η χώρα με κάθε κόστος, πετάς τα παιδιά στα σκυλιά.

Όταν πιστεύεις σε μια ανάπτυξη που είναι παραπάνω από βέβαιο ότι, όταν έλθει, θα δημιουργήσει για τους νέους εργαζόμενους συνθήκες εργασίας κακοπληρωμένης, ανασφάλιστης και επισφαλούς, είσαι τυφλωμένος φανατικός της Ελεύθερης Αγοράς. Εκτός κι αν έχεις καβατζώσει για τα "δικά σου παιδιά" τις χρυσές θέσεις στον "ιδιωτικό" πλέον τομέα, για να το παίζουν στελέχη διαχείρισης της κόλασης, οπότε είσαι απλά ανήθικος. 

Και μια και είπαμε το "Όταν έλθει η ανάπτυξη", για πότε την υπολογίζετε, ορέ παιδιά; Μήπως η απώλεια ενός εξαμήνου είναι μάνα εξ ουρανού, για να απαλύνει τον πόνο των μελλοντικών ανέργων πτυχιούχων; Όσο περισσότερο δηλώνεις φοιτητής, αντί άνεργος, σαφώς και διατηρείς το ηθικό σου ακμαίο. 

Όταν ο Μάο, παραβιάζοντας βασικές αρχές του μαρξισμού-λενινισμού έκανε "πολιτιστική επανάσταση", έριξε μία γενιά Κινέζων στον Καιάδα και τις επερχόμενες στην αγκαλιά της καπιταλιστικής ανάπτυξης της Φόξκον. Όταν εσείς επαγγέλεστε την (φιλελεύθερη) επανάσταση του αυτονόητου, είστε εγκληματίες, αυτονόητα κι ανόητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου