Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ

Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν, για άλλη μια φορά, λόγω της σημαιοφόρου σε μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης αυτήν τη φορά. Τα αγόρια, μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απείχαν από την παρέλαση.

Ως γνωστόν, κάθε καλοκαίρι γίνεται εκεί κάτω του κουτρούλη ο αγγλικός γάμος (aka γαμήσι στους δρόμους). Η ελευθεριότης των Χερσονησιωτών είναι παροιμιώδης, αλλά σε ορισμένα θέματα δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Ο Άγγλος που μετατρέπει κάθε καλοκαίρι τη μαγευτική Χερσόνησο σε απέραντη μεταμεσονύχτια παρτούζα είναι λίγο ενοχλητικός, αλλά τη σημαία στην παρέλαση θα την σηκώσει γνήσιος Έλλην κι ας είναι τούβλο και μπετόν μαζί.

Βεβαίως, οι Άγγλοι που βλέπετε εδώ, κάνουν ό,τι κάνουν, αλλά αφήνουν και κάνα φράγκο στα μαγαζά. Δεν είναι και τόσο άσχημος ο κώλος τους, τελικά, σκέφτονται οι υπερήφανοι Χερσονησιώτες, και στο φινάλε σε όποιον δεν αρέσει, ας κάνει ότι δεν τον βλέπει.
 
Άλλωστε πολλοί Έλληνες, γενικώς, έδωσαν τη δυνατότητα σε άλλους γνήσιους Έλληνες με αρχαιοελληνική κατατομή να κρατάνε γερά βουλευτικές έδρες και σημαίες και να είναι και ήρωες, επειδή ο αρχηγός τους κάνει μία σύντομη (να με θημηθείτε) περατζάδα από την μπουζού. Ας θαυμάσουμε εδώ έναν κύριο (με τα όλα του) που ποζάρει μπροστά σε δάσος από γαλανόλευκες.

Ας δούμε και την ξετσίπωτη που είναι Αλβανίδα και θέλει να σηκώσει και σημαία, επειδή, αντί να κωλοβαράει όλη μέρα στις καφετέριες και να λέει για το πόσο υπερήφανη είναι που η Χρυσή Αυγή θα ξεβρομίσει τον τόπο, διαβάζει και παίρνει βαθμούς, αν είναι δυνατόν, σε ελληνικό σχολείο.


Είναι προφανές ποια δικαιούται και ποιος δε δικαιούται. Προφανές; Δε νομίζω. Στη Χερσόνησο τ' αγόρια έχουν άλλη γνώμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου