Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛ ΠΟΤ


Πέφτει το σοβιετικό καθεστώς με πρώτο ήρωα της κατακρήμνισής του τον Γιωργάκη-Γκόρμπι και άξιους συνεχιστές του τον Παπαδήμου-Γέλτσιν και τον καραμπουζουκλή, τον Σαμαρά-Πούτιν. Όσο γελοίο κι αν ακούγεται, αυτό είναι το ερμηνευτικό σχήμα που προτάσσεται από τους φιλελεύθερους του φέισμπουκ για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας κατά την τελευταία τριετία. 

Όλοι αυτοί οι αναλυτές της βούρτσας είναι άνθρωποι με διεθνή ορίζοντα, όταν όμως φτάνουμε στο ψητό, το ξεχνάμε το διεθνές περιβάλλον. Εκτός κι αν η μισή δυτική Ευρώπη ήταν σοβιετική, αλλά δε μας το είπαν το '45 ο Στάλιν και ο Ζούκοφ από σεμνότητα. Η Ιρλανδία ήταν κι αυτή σοβιετική δημοκρατία, η Πορτογαλία το ίδιο, η Ισπανία το ίδιο και έπεται η συνέχεια και στον σκληρό πυρήνα. 

Το πλέον εξοργιστικό, βέβαια, είναι ότι η απο"σοβιετοποίηση" διεκπεραιώνεται από τους μέχρι πρότινος "κομισάριους", που εμφανώς είδαν το φως το αληθινό ακούγοντας Σαββόπουλο και διαβάζοντας Δημουλά. Λυπάμαι, παιδιά, αλλά αν θεωρούσατε σοβιετικό το "καθεστώς", η επόμενη μέρα θα είναι Καμπότζη των Ερυθρών Χμερ. Είναι άλλωστε της μοδός το "Επιστροφή στη Γη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου