Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ


Οι κομμουνιστές, αν μη τι άλλο, έχουν πληρώσει το τίμημα των λαθών τους. Κυρίως, το ότι χρειάστηκε να αποτύχουν για να μπορούμε εμείς σήμερα να επικαλούμαστε τα φαντάσματα του Μαρξ”.
Γιώργος Βέλτσος


H Χρυσή Αυγή κατηγορεί το ΚΚΕ για θεμελιώδη αντίφαση και υποκρισία, λόγω των απολύσεων στον "Ριζοσπάστη". Από τους Αϊνστάιν της πολιτικής επιστήμης δε θα περίμενες και κανένα ευφυέστερο ερμηνευτικό πυροτέχνημα. Πέρα από τα μύρια όσα μπορείς να προσάψεις στα λεβεντόπαιδα, σίγουρα δεν περιμένεις από αυτούς κατανόηση ακόμη και απλών κοινωνικών ή πολιτικών συμβάντων.

Αυτοί όμως που έχουν καθαρά τα κουλά τους (και καμιά φορά σηκώνουν το ένα εξ αυτών προς χαιρετισμό) δεν είναι οι μόνοι που τα χώνουν στο κόμμα σχετικά με τις “κόκκινες απολύσεις”, κάνοντας λόγο για κομμουνιστές του βολέματος που απολύουν εργαζόμενους. Τα ίδια ακριβώς λένε και άνθρωποι έξυπνοι, δημοκρατικοί, ευαίσθητοι. Επί τη ευκαιρία, βεβαίως, αρχίζουν και το γνωστό παραμύθι για τον αποστεωμένο γραφειοκρατικό μηχανισμό που αποξενώνεται από τους εργαζόμενους και, τελικά, στρέφεται εναντίον τους. Η κατακλείδα γνωστή. “Τι ρόλο έχει ένα κόμμα που εν τοις πράγμασι παραβιάζει τις αρχές του;” αναρωτιούνται φρίττοντας οι αμύντορες των εργαζομένων και της “Ελεύθερης Αγοράς”;

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι επαναστατική οργάνωση για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν είναι επιχείρηση με στόχο το κέρδος.

Όσοι δουλεύουν αποκλειστικά για το κόμμα σε ανώτερες στελεχιακές θέσεις είναι αναγκαίο να έχουν μισθό, αφού αυτό απαιτεί η αποκλειστική τους ενασχόληση με την κομματική δουλειά.

Όσοι δουλεύουν στα Μέσα που προωθούν τις θέσεις και την προπαγάνδα του κόμματος αμείβονται ως εργαζόμενοι. Αν το κόμμα δεν έχει χρήματα για την αμοιβή του συνόλου τους, αναγκαστικά απολύει κάποιους εξ αυτών.

Αν το κόμμα δεν έχει καθόλου χρήματα για τις αμοιβές εργαζομένων στα Μέσα του, θα στηριχτεί, υποθέτω, σε εθελοντική εργασία. Προσωπικά, αν και δεν είμαι μέλος, θα πρoσέφερα όσα μπορούσα.
Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότεροι εθελοντές από τις ανάγκες.

Είμαι βέβαιος ότι σε καμία επιχείρηση δε θα δούλευε έστω κι ένας εθελοντής εργαζόμενος χωρίς αμοιβή, πλην αυτών που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και δουλεύουν εκβιαζόμενοι, για να πάρουν (υποτίθεται) κάποτε τα λεφτά τους.

Είμαι βέβαιος για το Κόμμα, γιατί το Κόμμα είναι βέβαιο για μένα.

ΥΓ. Ευχαριστώ την Ουρανία για την κοινοποίηση του βέλτσειου ρητού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου