Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ. ΘΑ ΦΥΓΩ.


Ως γνωστόν, ο Αλαφούζος έχει αναλάβει εργολαβικά τρεις αποστολές εν Ελλάδι. Να σώσει τη φύση, την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Η οικολογική του δράση στηρίζεται στη λογική της συμμετοχής. Δενδροφυτεύσεις, συλλογή μπαταριών και ηλεκτρικών συσκευών για ανακύκλωση σε διάφορα σημεία συνάντησης που ορίζει ο πράσινος Άρης. Η δράση της κοινωνίας των πολιτών ενισχύεται με πλήθος ντοκυμαντέρ για την αναπαραγωγή του κροταλία και την αφόδευση της νυχτερίδας, ενώ το ένθετο Econews στο δελτίο ειδήσεων ολοκληρώνει τη φιλότιμη προσπάθεια να αναπτυχθεί οικολογική συνείδηση στον Έλληνα, στη θέση της απούσας, γενικώς, συνείδησης.

Η σωτηρία της χώρας, αντιθέτως, δε στηρίζεται τόσο στη λαϊκή συμμετοχή, όσο στην ενθάρρυνση της λαϊκής αποχής, σε πρώτη φάση τουλάχιστον. "Καθήστε στ' αυγά σας και αφήστε την τρόικα και τον Στουρνάρα να κατεδαφίσουν το σάπιο Δημόσιο, να απελευθερώσουν την Αγορά και μετά επιχειρηματικότητα και ξερό ψωμί" (εδώ μπαίνει και η συμμετοχή) είναι, σε γενικές γραμμές, το μήνυμα. Εννοείται ότι το μήνυμα συνοδεύεται από την επαπειλούμενη ολική καταστροφή. Αν δε γίνει αυτό που πρέπει να γίνει, η Ελλάδα θα γίνει κρανίου τόπος, θα πεινάσουμε, δε θα 'χουμε πετρέλαιο, φάρμακα, προφυλακτικά, άι λάινερ, UGG. Κυρίως, δε θα 'χουμε ευρώ και τότε θα είμαστε στο έλεος του λόμπυ της δραχμής, που είναι πολύ κακό λόμπυ και θέλει να μας φάει ζωντανούς.

Τελευταία σωστική πρσπάθεια που ανέλαβε ο Σκαϊάρχης είναι η αναδιοργάνωση του Τριφυλλιού (και η παραμονή του στην Α' Εθνική - χεχε). Εδώ έχουμε συνδυασμό των ως άνω αναφερθέντων μεθόδων. Λαϊκή βάση (Παναθηναϊκή Συμμαχία), για να κινητοποιηθεί ο  οπαδός, με αναλόγου πράσινου πατριωτισμού τηλεοπτικά μηνύματα, αλλά και ένα παιχνίδι "προειδοποιήσεων" προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν δε συνέλθουν οι διαιτητές και δε μας δίνουν τρία πέναλτυ ανά παιχνίδι, θα οργιστούμε περισσότερο. Αν δεν αλλάξει ο νόμος, για να χτίσουμε τη γηπεδάρα μας, θα πάρουμε ανάποδες. Η πιο πρόσφατη, χτεσινή, απειλή όμως, είναι η πιο κοντινή στην απειλή-εκβιασμό για οικονομική καταστροφή, αν δε γίνουμε ΕΟΖ. Μετά την ισοπαλία φιάσκο με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, ο ηγέτης της Συμμαχίας τα άκουσε από οπαδό και απάντησε εν εξάλλω με ένα "Τι θέλετε να κάνω; Να φύγω;" Νομίζει προφανώς ότι είναι η τρόικα που "απειλεί" κάθε τρίμηνο ότι θα την κάνει, όταν "πιέζεται". Δεν έχει καταλάβει ότι αυτός που τον πιέζει δεν είναι ο Στουρνάρας. Άσε που ο άρρωστος βάζελος δεν έχει πρόβλημα να πληρώνει το εισιτήριο σε δραχμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου