Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κ.Ο.Βα. ΣΚΑΪ



Όταν λες στους νεοφιλελεύθερους για τα αδιέξοδα του φιλελευθερισμού, σου λένε ότι όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί δεν εφαρμόζεται ο φιλελευθερισμός, αλλά επικρατεί, αντιθέτως, ο κορπορατισμός, ο προστατευτισμός, τα συντεχνιακά συμφέροντα και το μπιπ της μάνας του Φρίντμαν.

Κάτι τέτοιες μαλακίες έλεγαν και οι αναθεωρητές, ρεφορμιστές, (ευρωκομ)μουνιστές για τα αδιέξοδα του υπαρκτού σοσιαλισμού και του κομμουνισμού. Αυτός, έλεγαν, δεν είναι κομμουνισμός, είναι κρατικός καπιταλισμός, ολοκληρωτισμός και πάει λέγοντας. Κατέληξαν, βέβαια, τα χρυσά μου να αγανακτήσουν που δεν εφαρμοζόταν ο καλός ο κομμουνισμός και επικρατούσε ο κακός και όταν πήρε ο διάολος το τείχος του αίσχους, συνετάχθησαν με τους φιλελεύθερους, βλέποντας το φως το εωσφορικό.

Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε αισιόδοξοι εμείς οι παλαιοκομμουνιστές. Εν ευθέτω χρόνο, όλοι αυτοί οι ανησυχούντες για τη μη ορθή και πλήρη εφαρμογή του φιλελευθερισμού, θα κατανοήσουν ότι αναζητούν μια ανέφικτη ουτοπία και θα γίνουν οι υποστηρικτές της οικοδόμησης της νεοκομμουνιστικής κοινωνίας, του μονοδρόμου που βρίσκεται "Τέλος της Ιστορίας" και "Μαύρης Βίβλου του Καπιταλισμού" γωνία.

Πάσχο, κάποτε θα σε λέω κομισσάριο. Ψηλά τις κοκκινες σημαίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου