Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η ΑΟΡΑΤΗ ΧΕΙΡ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ

Ελεύθερη Οικονομία και ελεύθερη κοινωνία. Βέβαια, όταν τα πράγματα δεν πάνε προς τα εκεί που έχουμε σχεδιάσει, ή μάλλον, για να πάνε προς τα εκεί που έχουμε σχεδιάσει, πατάμε χάμω την οικονομική ελευθερία, βαφτίζοντας τον προστατευτισμό απορρύθμιση και αντιστρόφως, ενώ η ελεύθερη κοινωνία και η πολιτική ελευθερία φτάνει μέχρι το σημείο να ανάβουμε κεράκια έξω από το Αττικόν και να διαβάζουμε για τον φιλελευθερισμό ή την αριστερή κριτική του στην Καθημερινή ή στον Guardian.

Πυρηνικά όπλα και αιματηρή καταστολή άοπλων και ένοπλων εξεγέρσεων; Απαράδεκτα, επικίνδυνα, αντιδημοκρατικά. Εκτός κι αν τα ελέγχουμε εμείς και τα φιλαράκια μας και τα χρησιμοποιούμε, για να προστατεύουμε τον κόσμο από τα πυρηνικά και την αιματηρή καταστολή άοπλων και ένοπλων εξεγέρσεων.

Ντόπινγκ στον αθλητισμό; Οι Ανατολικογερμανίδες ήταν τίγκα στην ντόπα, φυσικό όμως, γιατί ήταν εργαλεία ενός στυγνού ολοκληρωτικού μηχανισμού. Εμείς; Γαμάτοι φιλελεύθεροι, δυτικές αξίες, χιούμορ, άνεση και Ελισάβετ εμφάνιση. Εξωπραγματικές επιτυχίες και επιδόσεις των υπεραθλητών μας με μοναδική καύσιμη ύλη την πίστη στην ατομική επιτυχία, την πίτσα και τ' αυγά*.

Είσαι στέλεχος επιχείρησης ή καπιταλιστής ολκής και νοιώθεις άνετα με τα λεφτά σου, γιατί εργάζεσαι σκληρά και καθημερινά. Είσαι άνεργος και δεν έχεις μία; Νοιώθεις άνετα, γιατί δεν εργάζεσαι σκληρά, γνωρίζεις κόσμο στα συσσίτια και σχεδιάζεις με άνεση χρόνου και χώρου, στα πεζοδρόμια και στα παρκάκια που κοιμάσαι, την αντεπίθεσή σου, για να γίνεις ένας επιχειρηματίας που θα αισθάνεται άνετα.

Μας περνάνε για μαλάκες; Άνετα.

 -----------
* Ο περίφημος Φελπς υποστήριξε ότι έτρωγε μερικές δεκάδες πίτσες και μερικές εκατοντάδες αυγά εβδομαδιαίως, για να κατακτήσει, φυσιολογικότατα, οκτώ χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς τoυ Πεκίνου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου