Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Η τελευταία μεταβολή του κυβερνητικού σχήματος πέρασε τόσο αθόρυβα, που θα μπορούσε να θεωρηθεί και απλός ανασχηματισμός. Η αλήθεια είναι ότι τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης κράτησαν χαμηλούς τόνους, πολύ απλά γιατί οι προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση είναι σχεδόν ανύπαρκτες ακόμη και για τους ψηφοφόρους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Εκτός αυτού, η αίσθηση που αποπνέουν οι τρεις συνέταιροι είναι μάλλον η συνενοχή σε μια καταδικασμένη προσπάθεια, παρά  η σύμπνοια για την αναγέννηση της χώρας. Είναι πλέον εμφανές ότι απλά σπρώχνεται ο χρόνος, κάτι που συμβαίνει από το φθινόπωρο με την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα και τις εξελίξεις που αυτή δρομολόγησε.

Όλοι κάτι περιμένουν, υποτίθεται. Το λένε με κουτοπόνηρο ύφος εδώ και μήνες. Τι θα κάνει, σου λέει, η Γερμανία, θα το δεχτεί το ευρωομόλογο, θα γυρίσει ο τροχός, θα γαμήσει κι ο φτωχός και θα πάρει μπρος πάλι η μηχανή της μίζας που είναι τόσο καιρό στο ρελαντί. 

Παρ' όλα αυτά, άλλο ένα όμορφο καλοκαίρι έρχεται. Τα τζιτζίκια πάντα σε στέλνουν τα θερινά μεσημέρια. Ποιος θυμάται το καλοκαίρι του '39;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου