Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ

Η Ε.Ε. έδωσε, λέει, το πράσινο φως για να συνεχιστούν τα παγωμένα μεγάλα έργα στην Ελλάδα. Σύμφωνα μάλιστα με το in.gr, τα χρήματα θα αρχίσουν να εκταμιεύονται από Ιούνιο. Ένας συνταξιούχος ΔΕΚΟ μου εκμυστηρεύτηκε ότι θα ψηφίσει Βενιζέλο, γιατί εμπνέει εμπιστοσύνη και τα πράγματα από δω και πέρα θα στρώσουν. Πριν λίγες μέρες γύρισα από τις πασχαλινές ολιγοήμερες διακοπές μου και ασυναίσθητα με έπιασα να οραματίζομαι τις πολυήμερες καλοκαιρινές. Μυστακοφόρος, συμπαθέστατος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (όχι της φλωροΔΗΜΑΡ), λέει ότι βασικός στόχος είναι η παραμονή στο ευρώ, γιατί το ευρώ είναι και γαμώ (τα νομίσματα) και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα μικρά κλωσσόπουλα θα γίνουν μεγάλες και υγιείς κότες (για σφάξιμο, θα προβόκαρα). Και εννοείται ότι και φέτος τον Μάη (όπως κάθε Μάη) θα 'ναι ωραία με την κούπα στον Περαία .

Μήπως όλα ήταν ένα κακό όνειρο; Ποια χρεοκοπία, ποιο κούρεμα, ποια κρίση χρέους της ευρωζώνης; Εντάξει, μας έχουν κόψει κάτι ψωροευρώ, μας πέταξαν και κάτι ξεκούδουνους φόρους, αλλά ας μην είμαστε μίζεροι. Βρέθηκε στην ανάγκη αυτό το Γιούνκερ και μας είπε να του σταθούμε. Τι διάολο; Στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι. Είμασταν και λίγο τσαχπινογαργαλιάρηδες, ψιλοδιεφθαρμένοι, αλλά τώρα όλα καλά. Ο Άκης στην μπουζού και μεις σαν τον αλκοολικό κρύβουμε το Καγιέν πίσω από την πλάτη και λέμε στον κύριο Ρεν ότι δε θα ξανακάνουμε μαλακίες. Λίγο νοικοκύρεμα, λίγο ξεσκόνισμα και όλα καλά. Στην καλύτερη γειτονιά ζούμε, στη ζώνη Σέγκεν, ευρώ και δυτικού πολιτισμού (να μην ξεχνιόμαστε), μαλάκες είμαστε να την ψάχνουμε γι' αλλού; 
-----------------------------------------------------------
Υπάρχουν όμως στιγμές που η Αποκάλυψη μοιάζει να έρχεται, όταν ολόκληρη η δομή του κράτους και της υφιστάμενης κοινωνίας μοιάζει πράγματι έτοιμη να καταρρεύσει, και το μικροσκοπικό φως της ελπίδας γίνεται φως μιας πιθανής χαραυγής.
Eric Hobsbawm, "Ληστές"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου