Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Έχουν ξελυσάξει τα φιλελεύθερα αγόρια και κορίτσια, στο Ίντερνετ κυρίως, με την ταύτιση κομμουνιστών και ναζί-φασιστών. Παλιά ιστορία, θα μου πείτε, τι σας πρήζω τώρα, τρεις μέρες πριν την Πρωτομαγιά, που δεν είναι αργία, είναι απεργία; 

Αυτό που με εντυπωσίασε, είναι η ερμηνεία της ανόδου της Χρυσής Αυγής από τους Δραστήριους, με αναφορές στην Αριστερά, που υπονομεύει την αξιοπιστία των θεσμών, που δεν έχει θετικές προτάσεις για το οικονομικό αδιέξοδο και πάνω απ' όλα στην Αριστερά που δεν απορρίπτει ξεκάθαρα τη βία ως μέσο πολιτικής πάλης.

Με άλλα λόγια, οι ανησυχούντες φιλελεύθεροι, οι οποίοι αποδίδουν τη θρυλούμενη κατάρρευση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού μπουρδέλου στις πελατειακές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ  και στα επιδόματα που παίρνουν οι ρεμαλοσυνδικαλιστές της ΔΕΗ, αντιλαμβάνονται την άρνηση των αριστερών να αποδεχτούν την αναγκαιότητα φιλελεύθερης μεταρρύθμισης ως αιτία κοινωνικής ρηγμάτωσης και ως υπονόμευση του ρεαλιστικού τρόπου προσέγγισης της οικονομίας. Ως εκ τούτου, οι κομμουνιστές γίνονται οι τροφοδότες του μανιχαϊσμού, που πάντα ευνοεί τους πλέον ηλίθιους και μισαλλόδοξους του πολιτικού φάσματος, ήτοι τους φασίστες. Αυτό το σκεπτικό, όμως, φίλοι μου φιλελεύθεροι, είναι πολύ χειρότερη βία από τις ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, που εμποδίζουν τα τσιράκια των εργοδοτών να σπάσουν την απεργία των ναυτεργατών ή των χαλυβουργών.

Φρέσκιες ιδέες από τον προηγούμενο αιώνα. Όπως αυτές που προβάλλουν οι οικονομικοί φωστήρες της Δράσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών αδιεξόδων. Θα κάνουμε, θα δείξουμε, θα προσθέσουμε, θ' αφαιρέσουμε, θα διαιρέσουμε (έχουν και τον Δοξιάδη, βλέπεις) και τσουπ, έτοιμη η Ελεύθερη Οικονομία, να'σου οι θέσεις εργασίας να αυγατίζουν και οι εξαγωγές να απογειώνονται και η Θάτσερ να ξανανοιώνει εκεί που έλεγες ότι σάπιζε. Όλοι αυτοί οι ν/φ κινδυνεύουν να γίνουν γραφικοί, πριν καν τριφτούν με τον κόσμο που αποδίδει τέτοιους τίτλους. Εναντίον του ισοπεδωτικού λόγου της Αριστεράς ή της Δεξιάς δεν μπορείς να αντιδράς με ισοπεδωτικές αντιλήψεις. Θα γίνεις ο Μπουλντόζας (R.I.P. Μιλτιάδη Έβερτ) της φιλελεύθερης σκέψης εν Ελλάδι. 

1 σχόλιο:

  1. Η ισοπέδωση είναι ένα από τα μαστ της χώρας, όπως και η βλακεία βεβαίως, βεβαίως.
    Εμένα αυτό που μου αρέσειπερισσότερο απ'όλα είναι ότι οι περισσότεροι κατηγορούν τον αλλόδοξο δογματισμό με κάποιον διαφορετικό δογματισμό.
    Παράδειγμα: Πρώτον, το τι έχει συμβεί με τους δύο μεγάλους ως προς τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι γνωστό.
    Δεύτερον, το ότι η κοινωνία ρέπει πάντοτε προς τα δεξιά και όσο περισσότερο ζορίζεται οικονομικά τόσο πιο ταχέως ρέπει, είναι επίσης γνωστό αλλά άσχετο με το πρώτο.
    Τρίτον, το ότι η ΧΑ ανεβαίνει το βλέπουμε όλοι και έχει να κάνει με το αμέσως προηγούμενο, αν όμως είχε να κάνει μόνο με αυτό θα ανέβαινε πανελλαδικώς. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Υπάρχει ένα κοινωνικό φαινόμενο που κανείς δεν κάθεται να αναλύσει.

    Κατά τα λοιπά, οι πολιτικοί μας έχουν τον λαό που τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή