Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ


Πέρυσι τον Μάιο είχα γράψει για την πέμπτη δόση και τις "θυσίες" που έφερνε μαζί της, θεωρώντας ως δεδομένο ότι πολύ περισσότερες θυσίες έρχονται με τις επόμενες δόσεις. Δεν ήμουν μάντης, βέβαια, απλά επαναλάμβανα το προφανές, που είχαν ήδη αναφέρει πλήθος σχετικών και ασχέτων αναλυτών, από την εποχή του πρώτου Μνημονίου ήδη.

Έκτοτε, έχουν πέσει κι άλλες δόσεις, δεύτερο μνημόνιο, αναλύσεις επί αναλύσεων και κυρίως όλο και πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τον Ιούνιο του 2012, το τέλος του 2014, το Διάστημα 1999 και την θεά Έλενα Ράσελ. Το μότο είναι βέβαια το ίδιο με μικρές παραλλαγές, είτε το τραγουδάει ο Βενιζέλος είτε ο Σαμαράς. Θα παλέψουμε, θα θυσιάσουμε, θα επαναδιαπραγματευτούμε (Αντώνης) και θα γλυτώσουμε το χειρότερο, που συνοψίζεται στην έκλειψη καυσίμων, τροφίμων και κυρίως προφυλακτικών.

Είναι προφανές ότι κανείς πλέον δεν πιστεύει τίποτα απ' όσα λένε οι πολιτικοί μας ηγέτες. Αυτό, βέβαια δε σημαίνει αυτόματη απόρριψή τους. Πρώτα πρέπει ο Έλληνας να αλλάξει σεξουαλικές συνήθειες και κυρίως να δει πιο θετικά την προοπτική της τεκνοποίησης. Φυσικά, καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου