Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΠΕΣ ΤΑ, ΘΟΔΩΡΕ.

Για να τελειώνει το παραμύθι με τους 32 ανησυχούντες, την αυτοκτονία της χώρας και τα λοιπά χαριτωμένα, ας πούμε τα πράγματα με τ' όνομά τους.
Αν γίνουν όσα μας λένε "για να πάρουμε τη δόση", θα ζήσουμε σαν πένητες και βγάλε για ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα. Αυτό έχει νόημα μόνο αν πιστεύουμε ότι η φιλελεύθερη συνταγή που εφαρμόζεται, θα οδηγήσει στην ανάκαμψη και την ευημερία. Ας το πουν όμως. "Είμαστε φιλελεύθεροι και ας λεγόμαστε σοσιαλιστές". Ή για την ακρίβεια, αφού και ο Θόδωρος ο Ευτραφής αποφάσισε να εξομολογηθεί τις αμαρτίες του για τα γεύματα μεθ' ημών των υπολοίπων Ελλήνων, θα μπορούσε να βγει και ο Γιωργάκης και να πει: "Μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε σοσιαλισμό για σοσια-ληστές, αποφασίσαμε λοιπόν να εφαρμόσουμε την απορρυθμισμένη οικονομία, για να θεραπεύσουμε, να εξυγιάνουμε, να απονείμουμε δικαιοσύνη, να γίνουμε η Δανία του Νότου, η Μποτσουάνα του Βορρά κ.ο.κ".
Ας βγουν ευθαρσώς και να πουν ότι στις παρούσες συνθήκες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας και του χρόνιου κρατικιστικού κωλοβαρέματος, αποφασίσαμε να σας αποδείξουμε πόσο δίκιο είχε ο Μίλτον Φρίντμαν. Απ' όλους τους πολιτικούς που εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική για πάνω από ένα χρόνο ούτε καν ο Πάγκαλος δεν το έχει πει. Κάτι παπάρες ακούγονται για λαϊκή κατανάλωση που περιγράφουν το πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης, χωρίς όμως το πλαίσιο αυτό να προσδιορίζεται εν συνόλω. Πείτε το, ρε παιδια. Όχι τίποτ' άλλο, να απελευθερωθούν και οι πνευματικοί άνθρωποι και οι "αριστεροί" συνοδοιπόροι του εκσυγχρονισμού, για να πουν τα πράγματα καθαρά και ξάστερα. Τους βλέπω και τους λυπάμαι που κοπιάζουν, για να στηρίξουν μια πολιτική που δεν έχει το θάρρος να αυτοπροσδιοριστεί. Κάντε το, ρε παιδιά, για την "Αριστερά". Η Αριστερά μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου