Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ: 4η - 5η - 6η

Μετά από έναν καταιγισμό προεξοφλήσεων μη καταβολής της 5ης δόσης, σε περίπτωση μη συναίνεσης της αντιπολίτευσης (Όλι Ρεν), επιστροφής στη δραχμή σε περίπτωση μη άμεσης προσαρμογής (Μαρία Δαμανάκη), επιστροφής στη δραχμή ούτως ή άλλως (Spiegel), άρχισε από σήμερα (Κυριακή, 29 Μαϊου) να διαμορφώνεται, λάου - λάου, κλίμα "αισιοδοξίας" ως προς την προοπτική οι τροϊκανοί να μας τα ακουμπήσουν για πέμπτη φορά στην ιστορία του Μνημονίου (μεγάλη η χάρη του). Δεν ξέρω αν η αισιοδοξία ή η καταστροφολογία θα επικρατήσουν, όμως ας πάμε λίγους μήνες πίσω, στις αρχές του 2011.

Αρκετές εβδομάδες πριν την καταβολή της 4ης δόσης είχε βγει ο γίγας της μακροοικονομικής ανάλυσης και της φιλελεύθερης σκέψης Ανδρέας Ανδριανόπουλος και είχε προεξοφλήσει ότι η τέταρτη δόση δε θα καταβαλόταν, καθώς η κυβέρνηση δεν προχωράει αποφασιστικά στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με την τρόικα. Προέβλεπε μάλιστα ότι με το που θα βαράγαμε κανόνι η Ελλάδα θα γινόταν σκηνικό για ταινία τύπου Μάντ Μαξ (δεν κάνω πλάκα).

Αν λοιπόν, πάρουμε και την 5η δοσούλα, προβλέπω ότι πριν την 6η τοιαύτη, θα βγει ο Ομπάμα, η Μέρκελ και 49 οικονομολόγοι βραβευθέντες με Νόμπελ, για να μας πουν ότι λεφτά γιοκ, γιατί είμαστε ρεμπεσκέδες κι ο Γιωργάκης αναξιόπιστος, που άλλα λέει και άλλα κάνει. Αν όμως μας τα σκάσουν και στο τέλος της χρονιάς για έκτη συναπτή φορά, μάλλον θα δικαιωθούν όσοι θεωρούσαν το Wag the Dog μια πολύ ρεαλιστική ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου