Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΡΕ.

Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων πήραν ανάποδες, επειδή κάποιος δημοσιογράφος έγραψε ότι όταν υπηρετούσε τη θητεία του γνώρισε μόνιμους που τα ξύνανε και καβάτζωναν κρουασάν κ.λπ. για το σπίτι. Έστειλαν μάλιστα (κάποιος σύνδεσμος που άτυπα τους εκπροσωπεί) επιστολή διαμαρτυρίας, απαιτώντας από τον Κ. Ζούλα της "Καθημερινής" να "ανακαλέσει". Από εδώ και πέρα πρέπει να διαμαρτύρονται και να ζητούν ανακλήσεις και οι κάτωθι:

Εκπαιδευτικοί, που κατηγορούνται ως αργόμισθοι και επιπλέον λένε στους μαθητές ότι δεν πρέπει να ζητάνε και πολλά, αφού έτσι κι αλλιώς θα τα μάθουν στα φροντιστήρια ή ακόμη χειρότερα τους υποβάλλουν την ανάγκη να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με τους ίδιους.
Ταξιτζήδες, που κατηγορούνται ως αγενείς, καθώς βρίζουν τους πελάτες ή μουγκανίζουν απαντώντας στην καλημέρα τους, και ψιλοαπατεώνες που γδύνουν ξένους κυρίως τουρίστες (κατά προτίμηση Γιαπωνέζους).
Δημόσιοι υπάλληλοι, που κατηγορούνται για αναξιοκρατικό διορισμό, ταβανοσκοπισμό και όταν τους δοθεί ευκαιρία για μίζες και λαδώματα γενικώς.
Ελεύθεροι επαγγελματίες, που κατηγορούνται ως αεριτζήδες, υπεραμοιβόμενοι και πρωταθλητές στο σπορ της φοροδιαφυγής.
Γιατροί, που με μία  τρομερή ομερτά καλύπτουν ο ένας τον κώλο του άλλου και επιπλέον βουτάνε φακελάκια, αυτονόητα κι αφορολόγητα.

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Θεωρώ περιττή τη διευκρίνιση ότι οι μομφές αυτές δεν αφορούν όλους όσους ανήκουν στις παραπάνω επαγγελματικές ομάδες. Είναι όμως κοινός τόπος ότι αφορούν πολύ περισσότερους από μια "ισχνή μειοψηφία". Αντί λοιπόν κάποιοι να ζητούν ανακλήσεις και να φρίττουν επειδή κάποιος είπε αυτό που ο κόσμος το 'χει τούμπανο, καλό θα ήταν να ξεμπροστιάζουν και να κράζουν τους κοπρίτες και τους απατεώνες. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου