Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

- Εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης με συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών και τη δραστική περικοπή των αποδοχών τους. Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 10 Μαϊου. Λάου λάου το πάνε. Σε λίγα χρόνια θα γίνονται μαθήματα μέχρι τα Χριστούγεννα και σε μια δεκαετία θα κλείσουν τελείως τα Λύκεια ώστε τα φροντιστήρια να παρα-μορφώνουν με τη βούλα του υπουργείου και χωρίς περιορισμούς πλέον τους υποψήφιους φοιτητές (όχι βέβαια μαθητές - μπανάλ ιδιότητα). Θα 'χει να λέει και η Αννούλα (ή η όποια Αννούλα μας εκσυγχρονίζει τότε) ότι έφτιαξε ένα σύστημα ρεαλιστικό και εξοικονόμησε πόρους.

- Τα φανάρια στους δρόμους, οι πινακίδες σήμανσης κ.λπ. βγαίνουν εκτός λειτουργίας και καταστρέφονται χωρίς να υπάρχει παρέμβαση για επιδιόρθωση. Ξεχαρβαλωμένα φανάρια, καμένες λάμπες, πινακίδες που δεν διακρίνεις τι σημαίνουν. Φταίει βέβαια και η μαλακία του Έλληνα που έχει χεσμένο το δημόσιο χώρο, όμως είναι εμφανές ότι έχει αφεθεί η πόλη στην τύχη της. Σε λίγους μήνες θα ρίχνουμε ζαριά για το περνάω δεν περνάω στις διασταυρώσεις.

- Σκουπίδια μαζεύονται, συνήθως, αλλά όχι πάντα. Μια υπολειτουργεί η χωματερή, μια απεργούν οι συμβασιούχοι, μια απολύονται. Τέλος πάντων, την βλέπω τη δουλειά, σε λίγο θα βγει ο Γιωργάκης και θα πει ότι πρέπει εθελοντές από την κοινωνία των πολιτών να αναλάβουν την αποκομιδή (έτσι δεν λέγεται;) των απορριμάτων.

- Γιατροί με σύμβαση Δημοσίου τέρμα. Από εδώ και πέρα θα τα σκας για να τον δεις τον ντόκτορ. Αν δε, έχεις παιδιά και πρέπει να επισκέπτεσαι κάθε χειμώνα τον παιδίατρο από καμιά δεκαριά φορές, τότε ατύχησες. Εθελοντές γιατροί δεν βλέπω να προτείνονται ως λύση, καθώς ακόμη κι ο Γιωργάκης έχει μία στοιχειώδη αντίληψη τι σημαίνει Έλλην γιατρός. Ως παιδί του Internet σίγουρα θα έχει υπόψη του την περίπτωση της Αμαλίας.

- Σύμφωνα με δημοσιογραφικές (και όχι μόνο) πληροφορίες στα υπουργεία επικρατεί μια κατάσταση πλήρους αδράνειας που παραπέμπει σε αναμονή, για ποιο πράγμα δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι

Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι

- Τρομαγμένα βλέμματα, τελευταία σπαράγματα κακίας, ηλίθιες υπεκφυγές, δικαιολογίες της πλάκας, κορύφωση της ξεφτίλας που τόσο υπομονετικά χτιζόταν μια ζωή. Ναι, είναι σίγουρο,

Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου