Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ


Τις τελευταίες ημέρες ένας φίλος μου με παρεξηγήσιμες υπερδεξιές θέσεις, ο αριστερός Δελαστίκ, ο όλα τα σφάζω Λαζόπουλος και πολλοί άλλοι, υποθέτω, υμνούν τη δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, που "πέταξε έξω από τη χώρα το ΔΝΤ". Ταυτόχρονα, βέβαια, αναθεματίζουν τον εθνοπροδότη Γιωργάκη που μας έριξε στα νύχια του ευαγούς, εν Νέα Υόρκη εδρεύοντος, ιδρύματος. Ας υπενθυμίσω λοιπόν στους εθνοαριστερούς, φίλους και μη, ότι η μήτρα του λεγόμενου δημοσιονομικού προβλήματος ανά την Ευρώπη και τον κόσμο είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός. Ο όποιος Ούγγρος λεβέντης ή ο Έλλην "γκαουλάιτερ" (τι άλλο θα ακούσουμε) δεν είναι παρά απλοί διαχειριστές , για να μην πω βαποράκια, του υπεριμπεριαλισμού. Ολίγον αρτηριοσκληρωτικό μου φαίνεται τώρα που το βλέπω αυτό που έγραψα, πλην όμως πέρα για πέρα αληθινό.
Τι λένε επί της ουσίας οι προασπιστές της εθνικής κυριαρχίας Ούγγροι και οι δήθεν αντίπαλοί τους, υπέρμαχοι της διεθνούς δημοσιονομικής πειθαρχίας; Ένα είναι το σύστημα. Η απορρυθμισμένη οικονομία και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Η δήθεν αντίσταση του Ούγγρου ποιο πραγματικό νόημα έχει; Επί σειρά ετών το ΔΝΤ στράγγιξε τις κοινωνικές παροχές και τους μισθούς μέσω του αντίστοιχου προγράμματος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Οι εξοργισμένοι Ούγγροι έδιωξαν με τις κλωτσιές τους σοσιαλιστές και ω του θαύματος, η δεξιά κυβέρνηση βρήκε τη λύση. Φορολογούμε τις τράπεζες και απαλλάσσουμε το λαό από επιπλέον βάρη. Ποιον κοροϊδεύουν; Ποιες τράπεζες φορολογούν; Τα μικρά υποκαταστήματα του παγκόσμιου πιστωτικού συστήματος; Μπορεί κάποιος εκφραστής του συστήματος της δήθεν ελεύθερης οικονομίας να δαγκώσει το χέρι που τον ταϊζει; Μάλλον όχι. Δίνουν πίσω κάτι από αυτά που έχασαν θεσμικά και μισθολογικά οι εργαζόμενοι; Όχι βέβαια. Η δουλειά έγινε από τους κακούς σοσιαλιστές και τώρα ήρθαν οι καλοί λαϊκοί δεξιοί (γεια σου ρε Γιακουμάτε) να γλείψουν τις πληγές του πάσχοντος λαού. Με άλλα λόγια μιλάμε για τη γνωστή ανακριτική μέθοδο του απειλώ και σώζω σε εθνική, πανευρωπαϊκή και προσεχώς παγκόσμια κλίμακα.

1 σχόλιο:

  1. πολυ στοχευμενο . Πρεπει να μαθουμε ακομα αρκετες πληροφοριες για να εκφρασουμε αποψη . Βγαζουν αυθαιρετες αποφασεις και αποτελεσματα σε πραξεις που δεν γνωριζουν ακριβως . Κανενας μας δεν ζει στην ουγγαρια για να ξερει οποτε αναγκαστικα .... οτι μαθουμε απο τα μεσα .... "ποια μεσα ?" Αυτη ειναι η ερωτηση .
    Μια ερωτηση ακομη ειναι η εξης .... Τι ακριβως θελουν να μας πουν ? "δειτε, η δεξια ειναι η λυση "
    οπου και αν κοιταξω ειναι αδιεξοδο και πολλες κινησεις γινονται στοχευμενα . Ακομα και αυτη η αρνηση (της ουγγρικης κυβερνησης ) με προβληματιζει . Οχι απο πλευρας αντικτοιπου στην ευρωπαικη κοινη γνωμη αλλα απο πλευρας σκοπου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή