Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΜΠΑ, Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ



Αυτό που λένε απόηχος του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Κατεχάκη ένιωσα ότι διαφοροποιήθηκε σημαντικά σε σχέση με αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος. Δεν εννοώ ούτε τις αναμενόμενες δηλώσεις καταδίκης ούτε τις γελοίες δικαιολογίες περί επαναστατικής πράξης από ορισμένες θλιβερές καρικατούρες της αριστερής διανόησης των αρχών του αιώνα ούτε τις δικαιολογημένες φωνές αγανάκτησης για τη στάση των υμνητών και προστατών της τρομοκρατίας.
Αισθάνομαι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση διαμορφώθηκε μία νέα τάση, πολύ πιο επικίνδυνη τόσο από την τρομοκρατία όσο και από τους ανόητους ύμνους υπέρ αυτής. Γνωστός blogger (Πιτσιρίκος) ενέταξε τη βομβιστική ενέργεια στη φυσιολογική διαδοχή λαϊκών αντιδράσεων εναντίον της διαφθοράς και των μέτρων λιτότητας (πάντα βέβαια με το γνωστό στυλ μεταξύ σοβαρού κι αστείου της Πιτσιρικαρίας), ενώ στο καπάκι προέβαλε την πλέον εμετική ανάρτηση που έχω διαβάσει, από άλλο blog, ονόματι "Μαύρη Φατρία", έναν καταιγισμό χυδαίων ύβρεων και ακραίων απειλών κατά οποιουδήποτε είχε κάποιο ρόλο στη δημόσια ζωή της τελευταίας πεντηκονταετίας.
Το τι αναφέρει ο βαρεμένος άγγελος της αιματηρής κάθαρσης στο πόνημά του είναι πραγματικά πρωτοφανές. Για πρώτη φορά βλέπω μια τόσο καλογραμμένη σύνοψη όλων των μύθων και ιδεοληψιών της ελληνικής ακροδεξιάς, από οπτική γωνία μάλιστα που παραπέμπει ευθέως σε χρυσαυγίτικα κείμενα. Όλο αυτό το αριστούργημα διατρέχεται από ακατάσχετο και ενίοτε πρωτότυπο σεξουαλικό υβρεολόγιο, ενώ στο τέλος έρχεται και η κορύφωση: Μεσσιανισμός πρωτόγονος και κωμικός. Μόνη πλέον ελπίς για το έθνος είναι να ξεκουνηθεί (καθότι μάλλον βαριέται) κάποιος από τους δυο-τρεις εναπομείναντες γνήσιους φορείς του σπαρτιατικού ήθους για να μπιπ και να δείρει ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει. Στο εντυπωσιακό φινάλε, βέβαια, θα οδηγήσει ως νέος Λεωνίδας τον λαό του στις Θερμοπύλες (με προφανή την κατάληξη - ανάλογη με τη σφαγή των τριακοσίων Σπαρτιατών). Η εξέγερση που επαγγέλλεται ο Μαύρος Φατριατιστής έχει ως βασικό κίνητρο και χαρακτηριστικό την αιματηρή εκδίκηση του προδομένου λαού (volk γερμανιστί, για να μην ξεχνιόμαστε). Οποιοσδήποτε έχει σχέση με τη μαρξιστική ή αναρχική σύλληψη της επανάστασης κατανοεί τη γνήσια ναζιστική (δεν θα έλεγα καν φασιστική) αντίληψη που εκφράζεται εν προκειμένω.
Μετά το πρώτο σοκ ακολούθησε το δεύτερο. Στο πλάι της σελίδας, σε μόνιμη θέα, εν περιλήψει και με αντίστοιχες φωτό οι καταδικαστικές αποφάσεις του blogger για όλους τους κινούμενους από την εβραιομασωνία ηγέτες με ευρηματικά μπινελίκια για τον καθένα.
Θα μου πείτε πού είναι το πρωτοφανές; Τόσα ανάλογα ιστολόγια κυκλοφορούν και οπλοφορούν. Ναι, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένας μέχρι τώρα αντισυμβατικός, φιλελεύθερος (με την... καλή έννοια), αναρχίζων ή τέλος πάντων σταρχιδίζων και πάνω απ' όλα συμπαθής και δημοφιλής blogger προβάλλει (ασχολίαστη βέβαια) μία τέτοια περίπτωση. Κάτι τρέχει ή είναι η ιδέα μου;

4 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟΜΦΟ ΚΑΙ "ΛΕΚΤΙΚΗ-ΕΠΙΔΕΙΞΗ", ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΕΜΕΤΙΚΑ", ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ, ΕΓΡΑΨΕ.... ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @AKTINIDIOS
    Έχεις δίκιο. Ξαναδιαβάζοντάς το εντόπισα αυτό που λες. Υπόσχομαι βελτ'ιωση στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ανωνύμους βαρεμένους που στέλνουν μπινελίκια, συνιστώ να λένε ό,τι θέλουν πιο κόσμια, αν θέλουν να δημοσιεύονται τα σχόλιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή