Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΟΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...

Salvador Dali 'H Επιμονή της Μνήμης'

Όλα είναι στη θέση τους. Μια χώρα σε ομηρία, για να ξεχρεώσει τους δανειστές της, ένας λαός που εξωθείται στην ανέχεια, ένα μέλλον ζοφερό. Όλα φαίνεται να οδηγούν στην ισοπέδωση των βεβαιοτήτων μας και στην ανάδειξη του πραγματικού προσώπου ενός συστήματος, που για χρόνια μας βόλευε να προσποιούμαστε ότι δεν βλέπουμε τη βάρβαρη ουσία του.
Όλα είναι στη θέση τους. Ψύχραιμα σχόλια από τους τα πάντα γνωρίζοντες της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Κάλεσμα σε συστράτευση για να αυτοκτονήσουμε σε τέλειο συγχρονισμό υπό την καθοδήγησή τους.
Όλα είναι στη θέση τους. Κουτοπόνηροι λαδέμπορες και πολιτικάντηδες δεν προσπαθούν να κρύψουν τη χαρά τους, τώρα που επιτέλους δικαιώνονται. Διαρθρωτικές αλλαγές και αύξηση της παραγωγικότητας σφυρίζουν χύδην δεξιά και αριστερά από τους νονούς της αρπαχτής και της απατεωνιάς.
Ενώ λοιπόν όλα μπήκαν, επιτέλους, στη θέση τους, στο μικρό, καθημερινό μας σύμπαν τίποτα δεν φαίνεται να έχει μετακινηθεί. Ο φόβος που εξαλείφει και τα τελευταία υπολείμματα αξιοπρέπειας είναι πάντα παρών. Ο φιλοτομαρισμός κυριαρχεί και το λαϊκό ρητό περί του"όσα φάμε, όσα πιούμε κ.λπ." εξακολουθεί να αποτελεί πυξίδα για τους περισσότερους.
Ξέρω ότι μαγικές λύσεις, ίσως και απλώς λύσεις, δεν υπάρχουν. Ακόμη όμως κι αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα, ας κάνουμε ό,τι κάνουμε με την αίσθηση του ωραίου. Υποτάξου, αλλά μην εξευτελίζεσαι. Λύγισε και προσαρμόσου, αλλά κάντο με στυλ. Μην ξεχνάς ότι μας βλέπουν και στα μάτια των θεατών βλέπουμε τον εαυτό μας.

1 σχόλιο:

  1. Όπου φυσάει ο άνεμος
    Κουράστηκα μ' όρια με περιθώρια
    με παραμύθια με παραμύθια με παραμύθια
    διαγράφω τους δεσμούς, συναισθηματισμούς
    και θέλω αλήθεια και θέλω αλήθεια θέλω αλήθεια

    Όπου φυσάει ο άνεμος πάω
    είμαι καλάμι γέρνω δεν σπάω
    όπου φυσάει ο άνεμος
    γίνομαι άνεμος

    Όπου φυσάει ο άνεμος θα 'μαι
    και δεν ελπίζω πια δε φοβάμαι
    όπου φυσάει ο άνεμος
    γίνομαι άνεμος

    Γυρεύω πείραμα ζωή εγχείρημα
    δίχως βολέματα δίχως βολέματα
    αν θα σου λείψω άσε με ξέχνα με χάσε με
    βρες νέα θέματα βρες νέα θέματα

    Όπου φυσάει ο άνεμος πάω
    είμαι καλάμι γέρνω δεν σπάω
    όπου φυσάει ο άνεμος
    γίνομαι άνεμος

    Όπου φυσάει ο άνεμος θα 'μαι
    και δεν ελπίζω πια δε φοβάμαι
    όπου φυσάει ο άνεμος
    γίνομαι άνεμος

    "Κώστας Τουρνάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή